Notes de Premsa

La farmacèutica xinesa SciClone s’incorpora al capital d’AbilityPharma amb un compromís d’inversió de tres milions de dòlars

28 de desembre de 2020

● La biofarmacèutica catalana tanca amb èxit la campanya de crowdfunding a Capital Cell en recaptar 2 milions d'euros en un mes

● El 2020 la companyia ha captat 12,4 milions d'euros per finançar la seva recerca contra el càncer de pàncrees

Barcelona, 28 desembre de 2020.- L'empresa biofarmacèutica catalana AbilityPharma, centrada en el desenvolupament de compostos anticancerosos innovadors orals, ha signat un acord d'inversió de tres milions de dòlars amb l'empresa xinesa SciClone Pharmaceuticals, que passa a ser sòcia de la biotec amb seu a Cerdanyola de Vallès (Vallès Occidental). La col·laboració entre ambdues empreses ja es va iniciar el 2016, amb la signatura d'un acord de llicència per desenvolupar i comercialitzar ABTL0812 a la Xina.

AbilityPharma també ha finalitzat recentment amb èxit una campanya de crowdfunding de 2 milions d'euros a través de la plataforma d'inversió col·lectiva Capital Cell. L'empresa catalana ha aconseguit l'objectiu de la campanya en només 32 dies amb un total de 686 inversors.

Aquestes inversions formen part una ronda duta a terme durant la segona meitat de 2020 i amb la qual AbilityPharma ha captat 6,1 milions d'euros per finançar la seva recerca d'un tractament contra el càncer de pàncrees.


Acord amb SciClone

Com a part de l'acord, SciClone invertirà 1 milió de dòlars enguany i 2 milions addicionals segons fites de desenvolupament futures. La col·laboració entre AbilityPharma i SciClone es va iniciar al 2016, quan es va signar un acord de llicencia amb la companyia xinesa. En aquells moments SciClone tenia la seu als Estats Units i cotitzava al NASDAQ, però va ser adquirida al 2017 per un consorci d'inversors xinesos, liderat per GL Capital Management. En l'acord es va concedir la llicència exclusiva per desenvolupar i comercialitzar l'innovador agent anticancerós d’AbilityPharma, l’ABTL0812, a la Xina i alguns territoris veïns. Durant aquest temps, AbilityPharma ha rebut un pagament a la signatura de l'acord i uns pagaments per fites de desenvolupament, i també rebrà pagaments futurs per fites de desenvolupament addicionals i per vendes, amb un potencial total de més de 20 milions de dòlars.

Carles Domènech, President executiu, Director científic i cofundador d’AbilityPharma, ha declarat: "Estem molt contents d'haver arribat a aquest acord amb SciClone. Aquesta inversió representa un suport continuat al nostre projecte i a l‘empresa". Domènech ha afegit que "aquest finançament, juntament amb els 2 milions d'euros obtinguts a la campanya de crowdfunding, representen un suport financer molt important per dur a terme l'assaig clínic de fase 2b en pacients amb càncer pancreàtic".

Hong Zhao, Director general de SciClone Pharmaceuticals, ha comentat que l'acord d'inversió "és un pas més en la relació de confiança establerta amb AbilityPharma des del 2016". "Estem molt satisfets amb els resultats obtinguts fins avui i creiem en el potencial d'ABTL0812 pel tractament de malalties oncològiques amb necessitats mèdiques no cobertes", ha afegit Zhao.

Sara Secall, sòcia d'Inveready i membre de Consell d'administració d'AbilityPharma, ha destacat: "L'entrada de SciClone en l'accionariat d'AbilityPharma significa una evolució en l'estratègia d'inversió de la companyia. Incorporem a un soci estratègic que orienta el projecte cap al mercat ".


Suport de la UE i EUA

El passat mes de març, l’empresa va obtenir 5,2 milions d'euros del Programa Pilot Horizon 2020, European Innovation Council (EIC) Accelerator (2,8 milions seran una inversió directa al capital de la companyia, gestionada a través d'un fons del BEI). En paral·lel, la FDA dels EUA va concedir a l'octubre una subvenció de 1,6 milions d'euros (1,9 milions de dòlars) a AbilityPharma per al desenvolupament clínic de la molècula ABTL0812.

Durant 2018 i 2019, AbilityPharma va captar 4,4 milions d'euros d'inversors com Inveready, Fitalent (Grup Everis), inversors privats a través de Capital Cell, els socis fundadors i fons públics del CDTI.


Molècula en investigació

AbilityPharma avança en la validació de la seva nova molècula en investigació, l’ABTL0812, capaç de transformar el paradigma del tractament de primera línia del càncer de pàncrees. Aquesta nova molècula provoca l'autofàgia selectiva en cèl·lules canceroses sense afectar les cèl·lules sanes. L’ABTL0812 ha estat provat positivament en assaigs clínics de fase 2, com a teràpia de primera línia en pacients amb càncer d’endometri i de càncer escamós de pulmó, a Europa.
El següent objectiu d’AbilityPharma és realitzar un assaig clínic de fase 2 multicèntric internacional, doble cec i controlat amb placebo, en càncer de pàncrees per investigar ABTL0812 en combinació amb la quimioteràpia FOLFIRINOX. L'estudi inclourà centres de referència a l’Estat espanyol, França, Estats Units i Israel.

Un cop finalitzat l'assaig clínic al 2022, l'objectiu d’AbilityPharma és establir un acord de llicència amb una empresa farmacèutica multinacional per seguir desenvolupant ABTL0812, amb l'objectiu de posar-lo a l'abast dels pacients amb càncer de pàncrees el 2024 i seguir desenvolupant-lo per a altres tipus de càncer.


Una malaltia orfe

El càncer de pàncrees està considerat una "malaltia orfe" amb una necessitat clínica urgent de noves teràpies eficaces i segures. Per ara, la quimioteràpia és el principal tractament per a totes les etapes de el càncer de pàncrees. Amb ABTL0812, però, es potencien els efectes de diversos tipus de quimioteràpia sense augmentar la seva toxicitat.

El càncer de pàncrees afecta majoritàriament a persones d'entre 65 i 70 anys i és un tumor de difícil diagnòstic i amb una alta mortalitat. Dit d'una altra manera, el càncer de pàncrees no és el més freqüent, però si el que té la taxa de supervivència més baixa entre els principals tipus de càncer: pulmó, colorectal, mama i pròstata.

En els últims anys, ha augmentat la seva incidència i, només a Espanya, s'estima que al 2030 hi haurà uns 9.000 nous casos anuals, cosa que suposa un increment d’un 40%. Al 2020, es preveu que sigui la segona causa de mort per càncer a Europa, on s'estima una mortalitat anual de 128.000 persones per aquest tipus de càncer. A nivell mundial, el càncer de pàncrees ja és la setena causa principal de mort relacionada amb el càncer.


Sobre AbilityPharma

AbilityPharma és una companyia biofarmacèutica catalana amb un producte, ABTL0812, en estudis clínics de fase 2 centrada en la millora del futur de l'oncologia mitjançant el desenvolupament de teràpies innovadores que aborden les necessitats mèdiques no satisfetes. L'abril de 2016, AbilityPharma va signar un acord de llicència territorial per ABTL0812 amb la companyia SciClone Pharmaceuticals, (Hong Kong) Development Co Limited per desenvolupar i comercialitzar el producte a la Xina.

Ability Pharmaceuticals té la seva seu a Cerdanyola de Vallès (Barcelona) al Parc Tecnològic de Vallès i el Parc de Recerca UAB. Entre els actuals accionistes es troben els fons de capital risc Inveready, Fitalent i SODENA, el CDTI, els seus fundadors i inversors privats, i compta amb el suport financer de ACCIO (Generalitat de Catalunya), i del CDTI, ENISA i MINECO (Govern de Espanya).


Sobre SciClone

SciClone Pharmaceuticals (Holdings) Limited és una empresa biofarmacèutica líder amb una plataforma integrada per al desenvolupament i comercialització de productes, centrada en algunes de les àrees terapèutiques més importants i de ràpid creixement amb necessitats mèdiques no satisfetes a la Xina, incloses principalment l’oncologia i les infeccions greus. Aprofitant la seva plataforma integrada, SciClone té un historial demostrat en el desenvolupament i comercialització d’una cartera equilibrada de medicaments d’alta qualitat i innovadors. Per obtenir més informació sobre SciClone, aneu a: http://www.sciclone.com/.

ÚLTIMES NOTÍCIES

11.03.2024

Notes de Premsa

AbilityPharma tanca una ronda d'inversió de 7 milions d'euros per al fàrmac ABTL0812 en fase clínica 2b en càncer de pàncrees metastàtic + info
02.06.2023

Notes de Premsa

Ability Pharmaceuticals anuncia la presentació dels resultats de la fase 2a d’ABTL0812 com a teràpia de primera línia en pacients amb càncer de pulmó al congrés anual ASCO 2023 a Chicago + info
14.12.2022

Notes de Premsa

AbilityPharma aconsegueix el 30% de la contractació estimada per al seu assaig clínic de fase 2b amb ABTL0812 + FOLFIRINOX com a tractament terapèutic de primera línia en càncer de pàncrees avançat + info
21.11.2022

Notes de Premsa

AbilityPharma obté 1,5 milions d'euros de finançament no dilutiu de la propera generació de fons de la UE per aprofundir en l'estudi dels efectes immunomoduladors contra el càncer d'ABTL0812 + info
10.11.2022

Notes de Premsa

AbilityPharma participarà al LSX Investival Showcase a Londres per reunir-se amb potencials inversors i firmes de capital risc + info
02.11.2022

Notes de Premsa

ABTL0812 mostra potencial contra els tumors cerebrals de glioblastoma + info
07.10.2022

Notes de Premsa

AbilityPharma aconsegueix 2,2M € de finançament no dilutiu del Ministeri de Ciència i Innovació del Govern d'Espanya per accelerar el desenvolupament clínic i la ruta reguladora de ABTL0812 + info
07.09.2022

Notes de Premsa

Carles Domènech, president executiu i director general d'AbilityPharma, assistirà al congrés ESMO a París per reunir-se amb alguns dels líders d'opinió clau (KOL) més rellevants en el tractament del càncer de pàncrees + info
29.06.2022

Notes de Premsa

AbilityPharma participarà al congrés mundial de l'ESMO en càncer gastrointestinal 2022 a Barcelona + info
© 2012 Ability Pharma / All Rights Reserved / Legal Notice / Privacy Police
NEORG