SOBRE

Ability Pharmaceuticals

"Estem compromesos amb la creació del futur de l'oncologia mitjançant el desenvolupament de teràpies innovadores que satisfacin les necessitats mèdiques no cobertes"

Ability Pharmaceuticals

AbilityPharma és una companyia biofarmacèutica en etapa clínica que es centra a desenvolupar molècules innovadores "first-in-class" causants d'autofàgia via la unió als receptors nuclears PPARα i PPARγ i induint estres reticular (ER-Stress). Això representa un enfocament innovador, que ofereix l'oportunitat de crear noves i importants opcions terapèutiques per a pacients amb càncer.
El primer fàrmac candidat, ABTL0812, es troba actualment en fase 2 d'assajos clínics com a primera línea per al càncer d'endometri i el càncer escamós de pulmó. L'estudi inclou les principals institucions europees Vall d'Hebron Institut d'Oncologia VHIO (Barcelona), Institut Català d'Oncologia ICO (Barcelona), Institut Gustave Roussy (París), Centre Léon Bérard (Lió), Institut Paoli-Calmettes (Marsella), INCLIVA (València) i Hospital Universitario Virgen del Rocío (Sevilla).

La sol·licitud d’assajos clínics (IND) també està aprovada als Estats Units per la FDA.
 
ABTL0812 s'uneix als receptors receptors nuclears PPARα i PPARγ bloquejant l'activació d'Akt, la quinasa central de la via PI3K/Akt/mTOR, i induint Estrès Reticular Endoplasmàtic dependent de PPAR (ER-stress). La combinació de la inhibició de la via PI3K/Akt/mTOR i la inducció d'ER-Stress dóna com a resultat una mort de les cèl·lules canceroses per autofàgia. El seu mecanisme d'acció únic va ser publicat en Clinical Cancer Research al maig de 2016.
ABTL0812 va mostrar una eficàcia i un perfil de seguretat i tolerabilitat excepcionals en el primer estudi clínic en éssers humans de fase 1/1b fet amb 29 pacients amb càncer avançat.
AbilityPharma també es compromet a millorar el resultat dels tractaments per a nens amb càncer i millorar la seva qualitat de vida. Tant la FDA com l'EMA van concedir la designació de medicament orfe ODD a ABTL0812 per al tractament del càncer pediàtric neuroblastoma.

L'aprovació en càncer pediàtric podria atorgar a AbilityPharma un "FDA priority review voucher".
L'enfocament actual d'AbilityPharma és en el tractament del càncer de pulmó i càncer d'endometri. Junts causen gairebé el 30% de totes les morts per càncer. Més específicament, només el 17,7% dels pacients amb càncer de pulmó, sobreviuen després de 5 anys.
AbilityPharma té l'aprovació per realitzar un assaig clínic de fase 1/2 amb ABTL0812 en pacients amb càncer de pàncrees als EUA.

La FDA va atorgar ODD per al càncer de pàncrees el 2016.

La companyia també planeja desenvolupar ABTL0812 en altres tipus de càncer com a primera línia i com a teràpia de manteniment, incloent colangiocarcinoma, glioblastoma, càncer de cap i coll i càncer de mama.
 
AbilityPharma té un equip directiu experimentat amb gran èxit en aconseguir aprovació de medicaments per la FDA i l'EMA, i la concessió de llicències a grans farmacèutiques. La companyia també està recolzat per un equip altament qualificat d'assessors, no només a l'àrea mèdica o científica, sinó també en propietat intel·lectual, legal o qüestions estratègiques. Junts, construïm un excel·lent equip per portar els nostres projectes a l'èxit.

ÚLTIMES NOTÍCIES

12.09.2019

Noticies

AbilityPharma capta 3,5 milions d'euros en una ronda de finançament per finalitzar l'assaig fase 2 oncològic actual i llicenciar ABTL0812 a una farmacèutica internacional + info
31.05.2019

Noticies

Ability Pharmaceuticals anuncia la presentació dels primers resultats de ABTL0812 com a teràpia de primera línia en pacients amb càncer d'endometri o de pulmó en l'Annual Meeting ASCO 2019 + info
04.02.2019

Noticies

AbilityPharma anuncia l'aprovació a Xina d'un estudi clínic en càncer pancreàtic amb ABTL0812 + info
30.01.2019

Noticies

Ability Pharmaceuticals assisteix al BIOMED EVENT® by INVEST SECURITIES i al Cholangiocarcinoma Foundation Annual Conference + info
05.12.2018

Noticies

AbilityPharma ha superado el millón de euros en la ronda de crowdfunding que abrió el pasado mes de septiembre + info
07.11.2018

Noticies

Ability Pharmaceuticals anuncia la Designació de Medicament Orfe per part de la FDA de ABTL0812 pel tractament de tumors biliars + info
19.09.2018

Noticies

Ability Pharmaceuticals anuncia la inclusió del primer pacient en l'estudi clínic de la fase 2 d'ABTL0812 a França + info
24.08.2018

Noticies

A AbilityPharma estem molt contents d'anunciar l'inici d'una campanya de crowdfunding a través de Capital Cell + info
19.02.2018

Noticies

AbilityPharma anuncia l’aprovació per la FDA (Estats Units) d’un assaig clínic fase 1/2 d’ABTL0812 en pacients amb càncer de pàncrees avançat i metastàtic + info
© 2012 Ability Pharma / All Rights Reserved / Legal Notice / Privacy Police
NEORG